Translate

1 Nisan 2013 Pazartesi

Derse namaz ayarı

Derse namaz ayarı

Okullara mescit yapılması önerisi Meclis gündemine taşındı.
Cumhuriyet/Mersin- Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan’ın ilçedeki tüm okullara gönderdiği yazı ile okullarda personel ve öğrencilerin namaz kılması için yer belirlenmesini istemesi Meclis gündemine taşındı. Arslan, “Küçük de olsa uygun mekânların artık olması gerekir herhalde diye düşünüyorum” dedi.
Arslan, 21 Mart tarihli genelgesinde okullara mescit açılmasını isteyerek “Okulunuz çalışanları ve öğrencilerin inançları gereği, yapmak istedikleri ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli kolaylığın gösterilmesi, imkânlar dahilinde de bu ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için uygun alanların oluşturulması gereği düşünülmektedir. Bu bağlamda, okullarda ibadet yapmak isteyen personel ve öğrencilere gerekli kolaylığın gösterilmesi, seçmeli dini bilgiler derslerinde uygulama alanları için ihtiyaç duyulan uygun ortamların ve ibadet yerlerinin sağlanması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim” ifadelerini kullandı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Farklı semavi dinlere mensup kişilerin dini ritüeline uygun olarak okullarda havra, kilise, cemevinin de açılması düşünülmekte midir? Ders saatleri ibadet saatine göre mi ayarlanacaktır? Bu süreç, yeni bir fişleme sürecini başlatmayacak mıdır?” diye sordu.

Mescidi savundu
Arslan Facebook üzerinden kendini “Gösterişten uzak, istismar edilmeden, küçük de olsa uygun mekânların artık olması gerekir herhalde diye düşünüyorum” diye savundu.
1 Nisan 2013

 http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=407840&kn=22&ka=4&kb=22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder